Dreamteam halve marathon

Guido Mulders

Ik ben Guido Mulders, 53 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen en woonachtig in Meerssen. Ik ben werkzaam als arbeidsdeskundige. Nog steeds vind ik hardlopen een van de mooiste sporten, maar na een periode van fanatiek lopen, 3 marathons en meerdere halve marathons, is het hardlopen toch alweer enkele jaren op een lager pitje komen te staan. Via het dreamteam wil ik terug naar de tijd van regelmatig samen trainen en het meer ontspannen lopen van wedstrijden. We hebben inmiddels de start gemaakt en het voelt lekker. De dreamteamers en trainers zijn enthousiast. En dat werkt aanstekelijk.  Mijn eerste  doel is om de 1/2 marathon in Meerssen op  een ontspannen wijze onder de 2 uur te lopen.

Pascal Roijen

Mijn naam is Pascal Roijen, 30 jaar jong en werkzaam in de geriatrische revalidatiezorg.
Vorig jaar november kwamen we op het idee om deel te nemen aan de Venloop met een aantal collega’s. Maar eigenlijk vond ik hardlopen niet heel erg leuk. Om toch daad bij woord te voegen begon ik fanatiek met trainen (ik kan jullie vertellen, de eerste paar keer met heel veel tegenzin). Toen ik eenmaal 10km lekker kon lopen werd het een straf als ik een keer niet kon gaan. Sindsdien probeer ik drie a vier keer per week hard te lopen met veel plezier.

Een collega attendeerde mij op het bestaan van het DreamTeam. Aangezien ik voor mezelf maar wat aanmodderde, leek het mij een ideale vervolg stap. Samen onder begeleiding trainen voor Sfeervol Meerssen.

Toen Wil mij belde dat ik een van de gelukkige was wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar gemotiveerd om te starten was ik zeker.
We zijn met een leuke gemotiveerde groep begonnen en het werd/wordt elke training alleen maar leuker. Hulde hiervoor aan de trainer en de lopers van Caesar, die ons vanaf dag één thuis lieten voelen.

We zitten nu in week vier en persoonlijk heb ik al veel geleerd. Niet alleen over het hardlopen maar vooral om te doseren tijdens het trainen. Zelf begon ik altijd te rennen en wilde de ronde zo snel mogelijk lopen om maar sneller te worden. Nu ik rustiger maar doelgerichter train merk ik binnen 3.5 weken al een groot verschil. 

Ik kijk uit naar de komende weken en vooral naar Sfeervol Meerssen.

Gidi Vossen

Ik ben Gidi Vossen 41 jaar en woonachtig in Meerssen. Ik ben netverantwoordelijke bij Enexis (ik houd mij bezig met de elektriciteitsvoorziening in Limburg). Naast sporten wandel ik veel en lees ik graag, met name thrillers en fantasy series.
Ik ben altijd sportief bezig geweest. Tot mijn 19de gevoetbald en daarna is het een afwisseling van sporten geweest (tennis, fitness, spinning, bootcamp, volleybal, badminton en rennen). 
Het rennen heb ik met tussenpozen gedaan maar nooit serieus aangepakt. In 2017 heb ik het rennen weer opgepakt om mijn conditie te verbeteren en in september 2018 heb ik mij aangemeld bij lopersgroep Ulestraten/Meerssen (LUM). Met deze groep ren ik op zaterdag ochtend tussen de 10 en 14 km. Daarnaast ren ik zelf ook nog 1 à 2x per week. Mijn eerste en enige wedstrijd die ik tot op heden gelopen heb is de Buffer-Run 10 km in Bingelrade op 21 juni 2019.
Sinds ik ben begonnen bij de lopersgroep Ulestraten Meerssen heb ik gemerkt dat ik na het rennen geregeld energie over had. Hierdoor kwam het besef dat een halve marathon ook voor mij haalbaar zou kunnen zijn. Het dreamteam van 2018 heeft ook een keer met LUM mee gerend en toen dacht ik al dat ik daar ook een keer deel van zou willen uitmaken. Op het moment dat ik hoorde dat ik me kon aanmelden voor het dreamteam heb ik ook geen moment getwijfeld. Om met een enthousiaste groep en onder professionele begeleiding mijn grenzen te verleggen is een kans die ik niet zou willen missen. Het lijkt me een geweldige ervaring om dit mee te maken. 
Inmiddels zijn er 3 weken van het trainingsprogramma voorbij en het gaat boven verwachting goed. Ik was niet gewend aan 4x per week trainen en afstanden boven de 15km, maar mijn lichaam kan het goed aan. De interval trainingen op de baan zijn erg intensief en het is even zoeken naar het tempo dat ik aan kan. Ik merk dat het trainen in een groep erg stimulerend werkt. De zwaarste trainingsweken moeten nog komen, maar heb er alle vertrouwen in dat ook die goed zullen verlopen. 

Mylou Nelissen

Ik ben Mylou Nelissen, 27 jaar oud en geboren en getogen in Maastricht. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik actief begonnen met hardlopen, voornamelijk langere afstanden. Sindsdien heb ik de marathon van Rotterdam, Berlijn en Parijs gerend. Ruim 2 jaar geleden heb ik mij aangemeld bij AV Caesar. Ik heb nog meer plezier gekregen in het hardlopen en heb hier geleerd dat hardlopen geen individuele sport hoeft te zijn. Dit was voor mij ook de reden om mij aan te melden voor het dreamteam van Meerssen, om zo in teamverband een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

Ingrid Smeets

Ik ben Ingrid Smeets, aan mijn 50 ste levensjaar bezig en ben op 15- jarige leeftijd gestart met hardlopen. Eerst voor mezelf lekker recreatief en vanaf mijn 18e lid geworden van Achilles Top Kerkrade. In die periode liep ik af en toe een baanwedstrijd of wegwedstrijd. In de periode tussen mijn 26e en 38e ben ik wel blijven lopen, maar soms momenten heel lang niet. Tussendoor wat andere uitdagingen de voorrang gegeven en moeder geworden van 3 superleuke kinderen. Plots was er weer meer ruimte voor vrije tijd en met een rustige start werd het hardlopen de laatste jaren langzaam aan meer. Vele leuke wedstrijden mogen lopen waaronder ook een paar marathons. Mijne eerste zal ik nooit vergeten, de Via Belgica die achteraf 44 km bleek te zijn. Wat heb ik de laatste jaren veel nieuwe uitdagingen mogen ervaren zoals trailen , obstacle runs, teamgenoot bij de Iron man en vorige maand mijn eerste triathlon. Want ook fietsen en zwemmen zijn zulke mooie disciplines. Maar hardlopen is en blijft mijn nummer 1 en ik ben en blijf een diesel gemaakt voor het langere werk.

Het allermooiste van deze sport is al die leuke lieve mensen die ik heb leren kennen, mensen met dezelfde passie. 
Waarom dan lid van het dreamteam?
De laatste maanden en jaren gingen privé niet als vanzelf. Lopen heeft me steeds overeind gehouden, maar stress momenten zorgden toen en nu soms nog voor veel spanning en onrust in mijn lijf. De ontspanning zoeken viel zwaar. Nu met het dreamteam is er weer een doel en hoop ik weer de deur uit te mogen lopen met een rustige ademhaling en big smile.
Met dit team en enthousiaste trainers lukt dat vast. I keep on going!

 
 

Jet Peeters

Ik ben Jet Peeters en ik ben in 2011 met lopen gestart. Ik wilde aan mijn conditie werken en niet verplicht zijn om iedere week naar de sportschool te gaan. Lekker zelf bepalen wanneer ik mijn rondje wilde maken. Door een blessure kwam ik bij de fysio terecht. Zij adviseerde me om op de baan bij Unitas te gaan lopen. Hier kreeg ik advies over mijn lopen. Door wekelijks bij Wilma Rusman te lopen ontstonden ook nieuwe vriendschappen, nieuwe loopmatties.
In 2011 liep ik telkens mijn vaste rondje van 5 km . Nu inmiddels 2 halve marathons achter de rug en ik blijf mezelf uitdagen tijdens een wedstrijd. Nu ben ik door Wilma gevraagd om deel te nemen aan het dreamteam. Voor mij een uitdaging omdat ik altijd alleen train voor en wedstrijd. Ik ben er van overtuigd dat dit me veel gaat opleveren in vele opzichten.
Groet en tot de 6de.
Scroll to top